miercuri, 4 iulie 2018

Adina V. - Ochiuri



M-am cățărat pe o stâncă din vârful unui copac, am împrumutat două ouă cu dobândă  dintr-un cuib de vultur și l-am întrebat pe Darwin de ce a vrut el să ne tragem din maimuțe. Nu a răspuns , era plecat să achite factura la curent ca să nu mai fie răcit.
Am prăjit ouăle în ulei de pește și privirea lor s-a încețoșat. Le-am tăiat în patru, m-am închinat și am vărsat câteva lacrimi pentru vietățile care s-au sacrificat pentru ca eu să pot folosi tigaia Delimano căptușită cu ceramica de la Cucutenii din Deal. Între timp, ațâțat de mirosul îmbietor, vecinul de pe craca alăturată a venit să-mi zguduie ușa din țâțâni, nervos că nu a fost și el invitat la festin. Cum după ușă aștepta nefolosită de ieri o bâtă de baseball primită cadou în cap de la un alt vecin urangutan, am zis s-o folosesc și eu ca să domolesc spiritele ce agitau continuu gușa endemică a proprietarului de cracă noduroasă ce îi provocase în timp de la atâta stat degeaba, niște afecțiuni care se tratau cu un unguent special, numit Hemostop. Am luat bâta în mână, am dat cu ea prin baltă ca s-o înviorez un pic, am smucit ușa , țâțânile au gemut, vecinul m-a privit blocat cu un profil desemnat spam și am vrut să îi zic vreo douăzeci, înainte să-i dau una creștinește în țeastă. Nu am mai avut cui pentru că și-a amintit că are și el niște ouă pe foc și a zbughit-o iepurește dând colțul la intersecție.  Am experimentat salturile de cangur deplasându-mă spre domiciliul lui. Când l-am ajuns din urmă, mi-a închis ușa în gura din care ieșeau agitați niște puișori de vultur.
Când  Darwin s-a întors a rectificat teoria, conform practicii. Maimuța a coborât din copac în Mercedes, iar omul aleargă încă pe craci (sau crăci, nu știu sigur).

Adina V.

4.07.2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru popas.